Юлия Навалная - вдовицата на руския опозиционер Алексей Навални, ще присъства

...
Юлия Навалная - вдовицата на руския опозиционер Алексей Навални, ще присъства
Коментари Харесай

Вдовицата на Навални на среща с външните министри от ЕС

Юлия Навалная - вдовицата на съветския опозиционер Алексей Навални, ще участва на следващия ден на срещата на външните министри от Европейски Съюз в Брюксел.

Това разгласи в „ Екс “ висшият комисар по външната политика и сигурността Жозеп Борел.

„ В понеделник ще поздравявам Юлия Навалная на Съвет „ Външни работи “ на Европейски Съюз. Министрите ще изпратят мощно обръщение на поддръжка за борците за независимост в Русия и ще почетат паметта на Алексей Навални “, написа той.

On Monday, I will welcome Yulia Navalnaya at the EU Foreign Affairs Council.

EU Ministers will send a strong message of support to freedom fighters in Russia and honour the memory of Alexi.
— Josep Borrell Fontelles (@JosepBorrellF)

Враг номер 1 на президента Путин умря на 16 февруари в трудова колония зад полярния кръг, където изтърпяваше присъда по скалъпени обвинявания.

Г-жа Навалная ще бъде призната и от ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел, заяви говорителката му Екатерина Касиндже.

Смъртта на Алексей Навални ще бъде измежду основните тематики на утрешната среща.

Очаква се тази седмица страните членки (Съветът) на Европейски Съюз да одобряват 13-и пакет наказания против Русия поради войната в Украйна. Това би трябвало да стане до 24 февруари, когато се навършват две години от нахлуването.

Този път ще бъдат глобени компании, помагащи на Русия да заобикаля глобите и да се доставя със съставни елементи за оръжия. Твърди се, че ще бъдат наложени ограничения против компании от редица страни, измежду които Сърбия и Турция.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР